Frågor? Lämna ditt telefonnummer så ringer vi upp dig direkt!

Visar alla 13 resultat

Malmstolen
Människokroppen är sedan årtusenden anpassad till ett fysiskt aktivt liv, men idag har våra liv förändrats. Många sitter sig igenom sina arbetsdagar och det är då problemen uppstår. Vi får besvär med ont i rygg, nacke och axlar. Detta innebär också enorma kostnader för såväl samhälle som för företag och individer.

Ergonomi innebär att man anpassar arbetsmiljön till människans förutsättningar och begränsningar. Stolen är det arbetsredskap som är närmast kroppen, så det är väldigt viktigt hur stolen är konstruerad. Malmstolen vill förebygga belastningsbesvär som ont i rygg, axlar, nacke och olika följdverkningar som t.ex. domningar i armar och händer. Stöd, avlastning, avslappning och rörelse är grundstenarna i Malmstolens lösning som bygger på fysiologi. Stolen skall så långt som möjligt ge kroppen möjlighet att kunna utföra naturligt avslappnade arbetsrörelser.
Malmstolen är designad för att passa in överallt och under lång tid.

Malmstolen har en patenterad lösning för sits och rygg vilket gör malmstolarna unika. Sitsen består av DUX fjädrar samt ryggen består av ett system som kallas för therapod.
Malmstolen har tre konstruktionssystem; Classic, RelActive och HiActive.

Classic System är namnet på den uppdaterade ryggstödskonstruktion för denna stolsserie. Med sina fyra elastiska band formar sig ryggstöden av sig själv efter användarens naturliga ryggprofil. Samtidigt får ryggstödet en mycket stor kontaktyta som ger stöd och därmed avlastning.
RelActive System har genomgått en vidareutveckling. I ryggskummet ingår det högteknologiska, ventilerande materialet ZenXit, vilket gör att ryggstödet i ca 95% av fallen formar sig efter användarens naturliga ryggprofil – helt utan några justeringar. Detta ger mycket hög komfort då denna förmåga till anpassning gör att kroppen får stöd och avlastning i en grad som är svår att överträffa. Med ett fullgott stöd och bra avlastning får musklerna mycket lättare att slappna av vilket underlättar blodcirkulationen. Ordet “RelActive” är en sammanslagning av Relax och Active, dvs Avslappning och Aktivitet. Detta är två mycket viktiga faktorer för ett ergonomiskt sittande och i stolarna med detta system har de kombinerats för att nå en helt ny nivå.

HiActive är vårt senast framtagna system för sittande på högre höjd, för att matcha höj- och sänkbara skrivbord. Systemet är utvecklat utifrån våra hörnstenar SAAR, dvs för att motverka skadliga statiska belastningar ska stolen erbjuda stor rörlighet samtidigt som det finns stöd som ger avlastning och avslappning. Ett högt, smalt ryggstöd och en centrerad gunga som följer varje rörelse ger även möjlighet till ett aningen bakåtlutat sittande vilket ger utmärkt avlastning och större möjligheter till variation än andra ståstödstolar. Sadelsitsens utformning ger god tryckfördelning mellan sittbensknölarna och lårens insidor. Det är extra viktigt vid denna typ av sittande.

Kategorier

7 705,00 kr exkl. moms

234,00 kr/månad exkl moms

6 927,00 kr exkl. moms

211,00 kr/månad exkl moms

6 287,00 kr exkl. moms

191,00 kr/månad exkl moms

7 957,00 kr exkl. moms

242,00 kr/månad exkl moms

6 340,00 kr exkl. moms

193,00 kr/månad exkl moms

7 238,00 kr exkl. moms

220,00 kr/månad exkl moms

6 190,00 kr exkl. moms

188,00 kr/månad exkl moms

5 821,00 kr exkl. moms

177,00 kr/månad exkl moms

563,00 kr exkl. moms

17,00 kr/månad exkl moms

5 490,00 kr exkl. moms

167,00 kr/månad exkl moms

7 898,00 kr exkl. moms

240,00 kr/månad exkl moms

690,00 kr exkl. moms

21,00 kr/månad exkl moms

690,00 kr exkl. moms

21,00 kr/månad exkl moms